Over mij

Mijn naam is Shiva Wind. Samen met Pieter-Jan vormen we ons mooie gezin van vijf. 

Mijn eigen zwangerschappen hebben me geïnspireerd om ook andere vrouwen en hun gezinnen te begeleiden tijdens de postpartum periode. 

Ik vind dat iedere vrouw het verdient om verzorgd, gezien en gehoord te worden rondom zwangerschap en geboorte, maar zeker ook in de tijd daarna. Want wanneer je zorg ontvangt, kun je nóg beter zorg blijven geven.

De Kraamweken

De kraamweken – de eerste 40 dagen na de bevalling, ook wel ‘het vierde trimester’ – zijn een tijd die erg onderschat wordt en vaak 100% in het teken staat van de zorg van de baby. 

Misschien ben je zelfs bezig om zo snel mogelijk weer zoveel mogelijk te kunnen doen. Allemaal logisch natuurlijk. Maar zorg voor jezelf, je lijf en de intense transformatie die je ondergaan hebt, schiet er vaak bij in. 

Dat is zonde, want die periode vormt de basis die je zal helpen om in je eigen tempo te groeien en te ontwikkelen. De overgang van vrouw naar moeder kan diep gaan en is intens. Als je jezelf daar de rust en de tijd voor gunt, dan zul je daar de rest van je ouderschap de vruchten van plukken. 

Jij bent dat waard. Je kindje is dat waard. Jouw gezin is dat waard.

Missie

Tot de geboorte van Vide (2013) en Madu (2016) had ik zelf niet eerder van een postpartum doula gehoord. Toen ik meer me meer ging verdiepen in dit prachtige vak, wist ik: dit past bij mij, dit ben ik, dit ga ik doen!

En zo begon mijn weg naar omscholing tot postpartum doula. 

In diezelfde periode werd ik verrast door een derde kindje, Elea (2019), waardoor ik zelf ook alsnog de kans kreeg om die cruciale eerste 40 dagen na de bevalling écht anders aan te pakken; met aandacht en liefde voor mezelf. Dat was een wereld van verschil voor mijn herstel, maar ook voor mij als moeder en sterkte mij in mijn missie.

Mijn missie is om te zorgen dat jij je gedragen voelt en te zorgen dat jij opnieuw in contact komt met jouw lijf en jezelf. Want je kunt pas optimaal voor een ander zorgen, als je ook voor jezelf zorgt. En daar help ik jou graag bij.

Opleiding en Achtergrond

Postnatal Support

Postnatal Support Training bij The Postnatal Support Network (PSN)

www.postnatalsupportnetwork.com

Academy jaartraining

Gentle Beginnings Academy Jaartraining

www.gentlebeginnings.nl/gentle-beginnings-academy/

Postpartum

Aangesloten bij het collectief van postpartum behandelaars Postpartum Massage Nederland

www.postpartummassagenederland.nl

Met mijn achtergrond en jarenlange werkervaring als logopedist voor volwassenen in het ziekenhuis, merk ik dat ik mijn therapeutische kwaliteiten ook kan inzetten als postpartum behandelaar. Naast de behandelingen die ik geef, ben ik er voor je door te luisteren naar je verhaal, je ervaringen te delen of juist gewoon even helemaal stil te zijn en niets te hoeven zeggen.

Open chat
Stuur een bericht!
Hello👋,
Ik help u graag met al uw vragen!